Irland – Musikk og kultur

Bli med på en vakker rundreise i Limerick, Galway og Dublin og opplev hjertet av irsk musikk- og dansetradisjon!

Festivalen «Fleadh Cheoil» er Irlands viktigste begivenhet innenfor tradisjonell musikk. Her konkurrerer dyktige musikere med alle slags instrumenter, sang og dans, og gatene i byen Ennis fylles av liv.

I tillegg venter et innholdsrikt program oss. Vi besøker et whiskeydestilleri, spiser middelalderfestmåltid på Bunratty Castle, besøker spektakulære Cliffs of Moher og Kylemore kloster, og vi får oppleve sang og dans på Hooley Night på Johnnie Fox`s Pub.

Middelalderbyen Galway har mye karakter og en betydelig historisk arv. Gamle bygninger, rester av bymurer og trange gater utgjør sentrum av byen. Vi avslutter turen i Dublin – hovedstaden som er vennlig som en landsby og intim som en pub.

Med oss har vi en dyktig og lokalkjent skandinavisktalende guide som selv er engasjert i musikkmiljøet, og det er duket for både musikalske, kulturelle og sosialt hyggelige stunder.

Høydepunkter:
– Festivalen «Fleadh Cheoil»
– Spektakulære Cliffs of Moher
– Besøk på whiskeydestilleri
– Middelalderbyen Galway

Program:

Dag 1    Ankomst (L, M)
Vi ankommer Dublin på formiddagen. Her møter vi reiseleder og bussen tar oss til vårt hotell i Bunratty utenfor Limerick. På veien stopper vi på det nasjonale stutteriet og den japanske hagen, og vi spiser lunsj på Restaurant Gourmet goodies. På kvelden blir det festmåltid fra middelalderen med musikk på Bunratty Castle. Slottet er det mest komplette middelalderslottet i Irland. Det ble bygget i 1425 av Greven av Thomond og ble renovert på midten av 1900-tallet. I slottsparken finnes det over 30 bygninger i en levende by med rollekarakterer, for å vise besøkende hvordan det var å leve i Irland i gammel tid. Her kommer gjester fra hele verden for å spise og drikke godt, samt nyte underholdningen av de verdensberømte Bunratty Singers.

Dag 2    Besøk i Ennis og musikkfestivalen Fleadh Ceoil (F, M)
I dag går turen til Ennis og Fleadh Ceoil. The Fleadh er en konkurranse for amatørmusikere, hvor deres kompetanse feires og bedømmes som både kunst og underholdning. Få steder i den vestlige verden har klart å beholde sine musikalske tradisjoner som Irland, og The Fleadh er et godt eksempel på dette. Man trenger ikke være ekspert på musikk for å nyte denne opplevelsen. Publikum er velkomne til å høre på konkurransene og deltakerne har gjort seg fortjent til å delta, så hver opptreden er en garantert konsertopplevelse. Meningen med festivalen er å nyte musikken! På kvelden spiser vi middag på vårt hotell i Bunratty.

Dag 3    Fleadh Ceoil – Cliffs of Moher – Galway (F, M)
Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører igjen til Ennis. På formiddagen får vi litt mer tid på festivalen, for å nyte livlige gatekonserter og hjertet av irsk musikk- og dansetradisjon. Det blir tid til lunsj i Ennis før turen går videre opp vestkysten og gjennom det spektakulære Burren. Her besøker vi Cliffs of Moher, en av Irlands største turistattraksjoner. 214 meter over Atlanteren strekker klippene seg, og herfra er utsikten spektakulær. Vi stopper for lunsj (ikke inkl.) på et passende sted, før vi fortsetter til Galway. Etter innsjekk tar vi en kort byvandring, og hvis tiden tillater det blir det litt egentid før vi avslutter med middag på hotellet.

Dag 4    Byvandring – Kylemore Abbey – Joyce`s Country Sheep Dog Farm (F, M)
Vi starter dagen med byvandring i Galway, for å gjøre oss enda bedre kjent. Vi fortsetter så med buss til det vakre landskapet Connemara og i løpet av dagen besøker vi både Kylemore Abbey og en fårefarm. Kylemore kloster er den eldste benedikterkirken i Irland. Nonnene som har bodd her siden 1920 har en lang historie tilbake til år 340. Vi stopper for lunsj (ikke inkl.) og fortsetter til Joyce`s Country Sheep Dog farm. Eieren Joe forteller litt om livet på en irsk fårefarm og viser oss rundt på gården. Vi returnerer til Galway og avslutter dagen med middag på hotellet.

Dag 5    Galway – Dublin
Etter frokost fortsetter vår reise til Dublin. På veien stopper vi og besøker Kilbeggan Whiskey Distilleri, som ligger i den lille byen Kilbeggan ved elven Brosna. Her får vi en omvisning i det gamle destilleriet og det blir prøvesmaking av de edle dråpene. Vi fortsetter til Dublin og ved ankomst spiser vi lunsj på Nancy hands pub. Etter lunsj blir det guidet omvisning i byen, hvor vi passerer de viktigste severdigheter og får høre om byens historie. På kvelden avslutter vi vårt opphold med et forrykende show og middag på Johnnie Fox’s Pub.

Johnnie Fox’s Pub ligger i Glencullen i Dublin-fjellene og er en av de mest berømte pubbene i Irland, og definitivt den med høyest beliggenhet. Deres Hooley Experience show er kjent for sin originalitet og unike atmosfære. Her serveres vi 4-retters middag som følges av levende irsk musikk, alt fra tradisjonell folkemusikk til ballader. Musikken følges av Johnnie Fox’s berømte dansere. Kvelden avsluttes rundt midnatt.

Dag 6    Hjemreise (F)
Utsjekk og transport til flyplassen for retur til Oslo.

F= frokost    L= lunsj    M= middag

Del innlegg