Bli med Tone til Beograd

«Den hvite byen» er en av Europas eldste byer og helt klart en uoppdaget perle.

Beograds historie er svært begivenhetsrik og er noe av det som gjør byen til et virkelig vidunderlig sted å besøke. Vår dyktige reiseleder Tone Mjøberg kjenner området og historien godt, og tar deg med på en spennende reise.

Her får vi oppleve en sjarmerende by med gamle og flotte bygninger og imponerende severdigheter, men også en veldig trendy by.

Kulturen er viktig med god og kortreist mat og fantastiske tradisjoner innen musikk og dans. Det blir lunsjer og vinsmaking med levende musikk, folkedans, lokale skikker, praktfull arkitektur og idyllisk småbyliv i naturskjønne Novi Sad, samt besøk hos den serbisk-norske vennskapsforeningen.

Beograd er en vakker by, men også et spesielt sted. Gang på gang har Beograd hevet seg fra asken, og byen har beholdt sin sjel.

Høydepunkter:

  • Beograd festning
  • Serbisk kultur, mat og musikk
  • Besøk i byen Novi Sad
  • Besøk på «Norwegian House»

Program:

Dag 1 Ankomst (-)
Vi ankommer Beograd på kvelden. På vei til hotellet i bussen forteller reiseleder litt om dagene som venter.

Dag 2 Sightseeing i Beograd og velkomstmiddag (F, L, M)
Etter frokost blir det en ca. 2,5 timers omvisning i Serbias hovedstad, som er en av de eldste byene i denne delen av Europa. Vi besøker blant annet bydelen New Belgrade, det luksuriøse boligområdet Dedinje og den pittoreske gamlebyen. Vi passerer kirken St. Sava, Slavija-plassen, Beograd Palass, Parlamentet, Nasjonalteatret og mye mer. Vi besøker også minnesmerket ”The house of Flowers”, hvor Tito er begravet. Høydepunktet vil dog være Beograd festning, med flott utsikt over byen. Lunsj på hotellet, og ettermiddagen fri til å utforske Beograd på egen hånd. På kvelden rusler vi til bydelen Skadarlija, også kalt Beograds Montmartre. Gamle, små hus, koselige og livlige restauranter, kunstgallerier og gatemusikanter preger området. Her spiser vi en deilig grillmiddag, akkompagnert av levende musikk og underholdning.

Dag 3 Serbisk kultur og historisk arv (F, L, M)
Heldagsutflukt til Serbias vakreste region, Sumadija. Etter 1,5 times kjøring ankommer vi den lille byen Topola. Dette er byen til Djordje Petrovic Karadjordje, Serbernes leder i det første opprøret, og et minnesmerke er bygget i sentrum rundt restene av et fort fra 1800-tallet. Vi besøker Oplenec-høyden hvor vi finner kirken St. George, Karadjordjevic dynastiets mausoleum og familiens hus. Før lunsj besøker vi også det flotte ”Norwegian House” i Gornji Milanovac, hjem til den Serbisk-Norske vennskapsforeningen. All tømmeret som er brukt er norsk og huset er formet som en blanding av et tradisjonelt serbisk hus og et vikingeskip. Lunsj i hagen til et tradisjonelt Serbisk hus med historiske røtter. Det blir lokal og sunn mat, samt plommebrandy og lokal vin og levende musikk. Etter lunsj kjører vi tilbake til hotellet hvor vi spiser middag på kvelden.

Dag 4  Utflukt til Vojvodina (F, L, M)
Etter frokost blir det utflukt til Vojvodina-regionen, inkl. besøk i Novi Sad, Sremski Karlovci og klosteret Krushedol. Vi utforsker den gamle bykjernen i Novi Sad, full av monumenter inkl. den Neo-Gotiske katedralen fra 1893. Vi får også omvisning i den historiske vinbyen Sremski Karlovci hvor vi besøker en kjent vinkjeller med vinsmaking og tradisjonell serbisk lunsj. Videre til nasjonalparken ”Fruska Gora” og klosteret Krushedol. Retur til hotellet på ettermiddagen og middag på hotellet. På kvelden kan de som ønsker bli med Tone på en kveldstur «Belgrade by night». Her blir det en liten omvisning i buss før vi får oppleve et fabelaktig show med folkedans på kvelden ved elven Sava.

Dag 5 Hjemreise (F)
Formiddagen er ledig før bussen tar oss til flyplassen for retur til Norge på ettermiddagen.

F=frokost    L=lunsj    M=middag

Del innlegg