BESTSELGER: Opera i Verona – 2. avgang

For mange operaelskere står Arena di Verona som en av de aller største opplevelsene. På denne turen får du se Tosca og Nabucco på den berømte utendørsarenaen.

Det å sitte på den to tusen år gamle romerske arenaen sammen med 20.000 andre operaelskere er helt unikt. Dette er verdens største operascene og tradisjonene går helt tilbake til 1913. Oppføringene er meget imponerende og atmosfæren utrolig. Flere hundre talentfulle sangere og levende hester er bare noen av innslagene. At det hele foregår i Romeo & Julies romantiske by Verona gjør opplevelsen ekstra stor.

Verona er en særdeles flott by, som ble grunnlagt før romerne kom hit. På 1200- og 1300-tallet opplevde Verona en blomstring som stadig i dag sees på hvert gatehjørne, i form av flotte bygninger, imponerende festningsanlegg og historiske monumenter. Verona er i tillegg en kulinarisk by hvor det vrimler av gode restauranter og hyggelige vinbarer.

På denne turen besøker vi også vakre Venezia som kun ligger en og en halv times kjøretur unna. Siden dette er en musikkreise opplever vi en flott kirkekonsert som avslutning på vårt besøk i Venezia.

Gå ikke glipp av denne minneverdige og musikalske reisen!

Høydepunkt:

  • Verdens største operascene
  • To forestillinger: Tosca og Nabucco
  • Utflukt og konsert i Venezia
  • Sentralt hotell

PS! Denne turen har også en avgang 3. juli 2017. Hvis du trykker «Gå til bestilling» kan du lese mer om og bestille på begge avgangene.

Program:

Dag 1 – Ankomst (M)
Ankomst Milano Malpensa flyplass midt på dagen. Her venter buss og reiseleder, og på vei til Verona forteller reiselederen ikke bare om praktiske forhold i forbindelse med reisen, men også om tradisjoner og historien bak arenaen og operaen. Vel fremme i Verona sjekker vi inn på vårt hyggelige hotell, som ligger perfekt til bare et par minutters gange fra byens historiske sentrum. Kveldens velkomstmiddag ligger en god spasertur fra hotellet, men vel fremme blir dette en flott matopplevelse med fem retter, trøfler og hele fem forskjellige typer vin.

Dag 2 – Byvandring og Tosca opera (F)
Etter frokost begir vi oss ut på en historisk vandring i Verona. Vi ser noen av de mange romerske utgravningene som Verona er så stolt over. Vi går forbi Julies balkong, over de flotteste torg, ned gjennom de eldste og mindre besøkte bydeler og slutter ved byens hovedstrøk, Via Mazzini, ved lunsjtid. Ettermiddagen er fri til å utforske Verona på egen hånd, før vi sent på ettermiddagen møtes og får billettene våre til Arena di Verona og turens første operaopplevelse.

Dag 3 – Fridag og Nabucco opera (F)
Enten du vil ta en lokal buss til den naturskjønne Gardasjøen, ta en liten togreise til Palladio’s Vicenza eller den hyggelige universitetsbyen Padova, så er dagen fri til å utforske på egen hånd. Vår reiseleder vil hjelpe til med gode råd og tips. På ettermiddagen møtes vi igjen, til turens andre operaforestilling.

Dag 4 – Venezia (F,M)
Etter frokost venter nye store opplevelser på oss: Marco Polo’s forunderlige Venezia! Vår buss fører oss til en privat motorbåt, som kjører oss gjennom Giudecca-kanalen og inn til byens bankende hjerte, Markusplassen. Vi går sammen opp til Canal Grande og Rialto-broen før det blir god tid til å gå på egen hånd, besøke muséer, Markuskirken eller utstillinger. Noen lokkes nok av en tur i de berømte gondolene, mens andre velger å nyte en kopp kaffe eller et glass hvitvin på Markusplassen til orkesterets livlige toner. Apropos livlige toner, så møtes vi sent på ettermiddagen til en hyggelig middag på en av Venezias tradisjonelle fiskerestauranter. Herfra går vi til en flott Barokk-kirke, hvor nok en konsert venter oss. Fra kirken går vi den korte veien til motorbåten. Turen tilbake til bussen er flott med Venezias belysning i bakgrunn.

Dag 5 – Hjemreise (F)
Etter frokost kjører vi til flyplassen i Milano for hjemreise.

F=frokost     M=middag

Del innlegg