Bli med til Tones Kreta!

La vår dyktige og populære reiseleder Tone vise deg sine favoritter på vakre Kreta!  Tone har selv bodd her og har en forkjærlighet for øya som hun kjenner så godt.

Her skal vi oppleve fantastisk natur og kultur, vi skal spise godt og smake gode viner. Vi går på historisk grunn, opplever det minoiske palasset Knossos samt den gamle spedalske kolonien Spinalonga, kjent fra Viktoria Hislops roman Øya.

Høsten på Kreta er vakker. Øya er fortsatt grønn og frodig, sola varmer og blomster i alle regnbuens farger holder stand. Nydelige strender og vandring i stemningsfulle smug og smale gater gir gode minner om den greske kulturen og folkelivet med sterke farger og livlig musikk.

Vi bor på flotte hotell sentralt i både Chania og Hersonissos, og Tone tar godt vare på oss under hele oppholdet.

Høydepunkter:
– Besøk på øya Spinalonga
– Det minoiske palasset Knossos
– Reiseleder Tone Mjøberg
– Deilige temperaturer
– Spennende historie og kultur

Kort utfluktsprogram:

Dag 1 Ankomst Chania kveld
Dag 2 Chania – Heraklion – Knossos – Hersonissos
Dag 3 Spinalonga og Plaka
Dag 4 Hersonissos – Rethymnon – Chania
Dag 5 Fridag
Dag 6 Heldags omvisning Chania
Dag 7 Fridag
Dag 8 Hjemreise

Hele programmet:

Dag 1    Ankomst (-)
Vi flyr med Norwegian direkte fra Oslo til Chania med ankomst på kvelden. Her venter bussen på oss, og vi kjører til vårt hotell sentralt i Chania for innsjekk og avslapping.
Under transporten til hotellet vil reiselederen fortelle om dagene som venter oss.

Dag 2    Chania – Heraklion – Hersonissos (F, L, M)
Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra hotellet. Vi kjører buss langs den vakre kystveien mot Kretas hovedstad, Heraklion og passerer naturskjønne områder og høye fjell som strekker seg neste 2500 meter over havet. I Heraklion får vi en guidet rundtur i byen før vi inntar vår lunsj på en lokal taverna. Ferden fortsetter mot det arkeologiske området Knossos. Her skal vi oppleve den minoiske kulturen, ofte omtalt som Europas første høykultur og avanserte sivilisasjon, med sine palasser med innlagt vann og kloakk samt sitt eget skriftspråk. Ferden fortsetter mot vinområdet Peza hvor vi får innføring i øyas vinproduksjon. Vi sjekker inn på vårt hotell i Hersonissos og spiser en hyggelig middag sammen på kvelden.

Dag 3    Spinalonga og Plaka (F, L, M)
Etter frokost går ferden mot Spinalonga. Vi må ta ferge over til denne lille øya, som tidligere har vært en befestning for både venetianere og ottomaner. Flere filmer har blitt spilt inn på øya som også har vært inspirasjon til både noveller og bøker. Fra 1903 til 1957 ble øya brukt som en koloni for spedalske. I vår tid er Spinalonga mest kjent fra den gripende romanen ”Øya” skrevet av forfatteren Viktoria Hislop. Lunsj på lokal restaurant. På kvelden spiser vi middag sammen på hotellet.

Dag 4    Hersonissos – Chania (F, L)
Vi sjekker ut fra hotellet og kjører mot Kretas tredje største by, Rethymnon. Vårt første stopp blir ved det kjente klosteret Moni Arkadi som ligger i vakre omgivelser utenfor byen. Klosteret ble bygget på 1500-tallet og var viktig under frigjøringskampen mot ottomanene. Ferden fortsetter mot Rethymnon som ble grunnlagt under den venetianske perioden på øya som havneby. Vi inntar dagens lunsj her før ferden fortsetter mot Chania. Vi sjekker inn på vårt hotell sentralt i byen.

Dag 5    Fridag i Chania (F)
Denne dagen er det muligheter for å oppleve vakre Chania på egen hånd og på kvelden kan man nyte solnedgangen over den venetianske havnen fra en av de mange hyggelige kafeene i havneområdet. Kanskje en spasertur i de smale gatene og oppleve den uforglemmelige atmosfæren i den gamle bydelen.

Dag 6    Heldags omvisning Chania (F, L)
I dag skal vi oppleve mer av Chania og områdene rundt på vår rundtur i byen. Vi ser de gamle venetianske områdene og hører mer om byens spennende historie. Gamlebyen har et mylder av sjarmerende smug og gater med gamle ruiner, mange av dem omgjort til restauranter. Det blir også besøk i markedshallen hvor det selges alt fra kjøtt til fisk, grønnsaker og krydder. Et mylder av mennesker, lukter og nye inntrykk. Chania har også flere fine museer og vi gjør et stopp ved det arkeologiske museum samt marinemuseet. Det blir også besøk ved krigskirkegården i Souda, hvor 1500 allierte soldater ligger begravet, dette til minne om slaget om Kreta under 2. verdenskrig. Vi opplever den magiske utsikten fra Profitis Ilias, høyden hvor det greske flagget ble reist første gangen under Kretas siste revolusjon mot det ottomanske riket. Her finner vi også gravplassen til Hellas første statsminister, Venizelos. Vi har nydelig utsikt over Chania og områdene rundt. Vi spiser felles lunsj på en lokal restaurant i Chania i løpet av dagen.

Dag 7    Chania (F, M)
Dagen kan benyttes til å utforske byen nærmere. På kvelden møtes vi igjen til en hyggelig avskjedsmiddag i gangavstand fra hotellet.

Dag 8    Hjemreise (F)
Etter en opplevelsesrik uke med mange minner går ferden tilbake til Norge. Sen ettermiddag reiser vi mot flyplassen. Vi flyr med Norwegian direkte tilbake til Oslo.

F=frokost     L=lunsj     M=middag

lobster-kreta-to

Del innlegg