Tre hovedsteder lang Donau

Bli med på et populært og opplevelsesrikt elvecruise på Donau som har inspirert kunstnere som Mozart og Strauss. Med helpensjon på båten!

Bli kjent med og utforsk hovedstedene Wien, Bratislava og Budapest – alle ulike, men fulle av spennende historie og sjarm. Nyt vakker natur og oppleve mange kulturelle høydepunkter – og ikke minst nyt god mat og drikke om bord.

Skipet ligger i Wien den første natten. Neste dag blir det en halvdags bussrundtur til byens historiske steder og severdigheter. Etter lunsj er det valgfri utflukt til det vakre Schönbrunn-slottet. Om kvelden er det valgfri klassisk konsert med Mozart og Strauss. Cruiset begynner ved midnatt.

Dagen derpå vandrer vi gjennom den kjente og sjarmerende vinbyen Dürnstein. Det berømte benediktiner-klosteret i Melk troner på en høyde over byen med storslått utsikt over Donau, og regnes for å være en av Europas mest fullendte barokkbygninger. Cruiset fortsetter gjennom vindistriktet i den vakre Wachaudalen, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Den sjarmerende middelalderbyen Bratislava er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting.

Til slutt skal vi besøke den vakre hovedstaden Budapest som består av de to bydelene Buda og Pest som bindes sammen av flere vakre broer over elven. Brede, flotte gater, art nouveau-bygninger og tradisjonsrike kafeer preger denne historiske byen.

Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt og slapper av om bord på det førsteklasses elvecruiseskipet MS River Navigator. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom og stort soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, minisafe, TV og air-condition. Lugarene på øverste dekk har store vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes.

Del innlegg