Provence – elvecruise på Rhônen!

Et elvecruise gjennom hjertet av Provence er en sjarmerende opplevelse! Inkludert helpensjon og drikke!

Bli med på et hyggelig elvecruise i Frankrike med det nyrenoverte skipet MS Camargue. På programmet står blant annet romerske byer og sjarmerende små landsbyer i Provence. Vi får stifte bekjentskap med Frankrikes kulinariske hovedstad Lyon med sin vakre, gamle bydel. Vi besøker den gamle pavebyen Avignon – med pavepalasset fra 1300-tallet. Du kan også bli med på utflukt til sigøynerlandsbyen Saintes-Maries-de-la-Mer og våtmarksområdet Camargue som er kjent for sine rosa flamingoer og hvite hester.

Skipets franske kjøkken er kjent for sin gode mat, og drikkevarene om bord er inkludert både til måltidene og i baren (ikke vin fra vinkartet og champagne).

Program:

DAG 1

OSLO–LYON

Flyreise fra Oslo til Lyon om morgenen, med mellomlanding og flybytte underveis. Ved ankomst Lyon er det transport fra hotellet til havnen, hvor skipet MS Camargue venter. Cruiset starter i 17-tiden og vi setter kursen sørover mot Arles. Om kvelden får vi servert en velkomstdrink og hilser på mannskapet, før middagen serveres i skipets restaurant.

DAG 2

ARLES–CAMARGUE

Om morgenen seiler vi gjennom de vakre landskapene sør i Rhônedalen. Vi passerer  blant annet Valence med Saint Apollinaire og Montelimar, kjent for utsøkt nougat. På veien skal vi også gjennom Bollène-slusen, som hever og senker båtene 20 meter for videre navigering på Rhônen. Dette var et stort og viktig ingeniørprosjekt på 1950-tallet. Når vi ankommer Arles, kan du bli med på en valgfri utflukt til Camargue, det enorme elvedeltaet med sitt landskap bestående av saltlaguner, våtmarker og sanddyner. Camargue har et rikt fugleliv og det er ikke uvanlig  å se store flokker med rosa flamingoer. Her finnes det også ville, hvite hester – og Europas eneste cowboyer, le Gardien, som driver oppdrett av svarte okser. Utflukten inkluderer også besøk i den sjarmerende landsbyen Saintes-Maries-de-la-Mer, berømt for sine religiøse sigøynersammenkomster.
Om kvelden er det valgfri kveldsvandring i historiske Arles, som har skatter fra romertiden og antikken, samt mange spor etter Van Gogh. Turen går blant annet til Den romerske arena, Det antikke teater og Saint-Trophime-kirken. Maleren Vincent Van Gogh flyttet fra Paris til Arles i 1888 og bodde i «det gule huset» i et drøyt år. Dette var en av hans mest produktive perioder, hvor han laget over 200 malerier. Skipet ligger i Arles over natten.

DAG 3

AVIGNON–VIVIERS

I dag ankommer vi Avignon. Etter frokost kan du bli med på en valgfri utflukt i pavebyen, som den kalles. Avignon var hovedsete for syv paver i perioden 1309 til 1377 og har derav fått navnet pavebyen. Det tilbys et valgfritt besøk ved Palais des Papes, det mektige pavepalasset fra 1300-tallet som ligner en stor festning omgitt av imponerende festningsvoller.
Retur til skipet for lunsj og cruiset fortsetter til Roquemaure. Herfra er det valgfri  utflukt til den imponerende Ardèche-kløften, med bratte klipper der Ardècheelven har skåret seg inn i terrenget og formet en 34 meter høy kalksteinsbro. Utflukten fortsetter langs turistveien, Route des Gorges, som følger elvens buktninger langs kløften og gjennom små tunneler. Om ettermiddagen er det retur til skipet, som seiler videre mot Viviers – hvor det ankrer opp for natten.

DAG 4

VIVIERS–TAIN L’HERMITAGE

Dagen starter rolig mens skipet seiler fra Viviers til La Voulte, hvor vi ankommer rundt lunsjtid. Dette er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Vercors. Første stopp er i Die, hvor vi får smake på den musserende vinen Clairette de Die. Videre langs Rousset-fjellpasset med panoramautsikt over Vercors-platået. Derfra via Pont-en Royans, med sine spesielle hus som klamrer seg til fjellveggen, til den lille byen Tain l’Hermitage, hvor skipet venter. Her går vi om bord i skipet igjen og gjør oss klare for festmiddag og kveldens underholdning. Skipet seiler mot Lyon.

DAG 5

LYON–OSLO

Etter frokost sjekker vi ut av skipet og går i land i Lyon. Før transport til flyplassen, har vi en time eller to til rådighet i Lyon. Kanskje noen innkjøp av franske delikatesser før hjemreise? Transport til flyplassen på formiddagen, for flyreise tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

Del innlegg